Utställning SSRK Mjölby 26/10-14

Idag har vi varit på Utsällning i Mjölby första officiella Utsällning och vår ända på ett tag till framöver. Jag viste att när jag anmällde att det förmodligen inte gå så jättebra och satte upp målet att få ett Very Good så skulle jag bli hel nöjd. Min älskade hund är för tillfället i lite underhull, hon är i höglöp, lite dåligt med muskler och är allmänt vinglig precis som de flesta unghundar är. Varför anmälla då? Jo för att det är kul och ställa och vi behöver tränna, väldigt sällan en utställning är så nära desutom. Och så få lite bekräftelse på hur hon ser ut från någon som man inte känner.
 
Hur gick det då? Jo jag är super nöjd jag har världens bästa, finaste och vackraste flaten i hela Världen! Vi fick ett Very Good och ett bra omdömme. Min hund som sagt är i höglöp gjorde ett fantastiskt jobb i ringen, hon var glad hela tiden och kunde till och med stå och vifta på svansen, det har vi haft lite svårt med då köttbullen är så god i mattes hand att vi helt enkelt glömmer bort att vifta, men idag gjorde hon det. Hon sprang även som en klocka, i jämförelse med för ett år sedan då vi studsade fram i ringen.
 
Omdömmet av Dommare Elisabeth Rennerfelt:
Fenemin tik, av mycket god typ, bra huvud och bett. Bra ögon, goda vinklar fram, nästan något övervinklad bak. Bra päls, kunde stabiliseras något i rörelser. Behöver tid att utvecklas. 
 
Helt okej omdömme som jag kan hålla med om det mest i. Nu som sagt lägger vi utsällningarna på hyllan ett tag och tar oss an andra roliga utmaningar. 
 
 
 
Så här såg hon ut på samma utsällning förra året i Valpklass 1. I år i juniorklass, tyvärr ingen bild idag.