Hundburar

Jag läste i brukshunden om jordbruksverkets regler om hundburar här om dagen och tyckte detta var rätt intressant då jag både höll med och inte höll med om vad som stod, och det tyckte att vissa regler var riktigt bra medans andra var rent av puckade.
 
Det hella började med att ALLA hundar hatar att vara i bur och de blir stressade av det. DET håller jag inte med om då jag käner/kände hundar som älskar sin bur då de känner sig trygga och kan finna ro där inne. Andra HATAR sin bur och stressar massor när de är där inne, tyvärr är det många hundar som är på detta sett, MEN inte alla vilket gör att jag tycker att texten i brukshunden börjar helt fel.
 
De menar att buren måste ha en vis storlek så att hunden kan ligga ner på ett obehindrat sett, den måste kunna vända sig om och den måste vara någon dm högre i höjd än huvudet på hunden. Detta tycker jag är helt korekt för att en hund överhuvud taget ska kunna ha en chans att trivas i sin bur måste den ha en chans att röra sig.
 
Vist ni att man inte får ha hunden i bur inomhus i sitt hem? Det är mot jordburkets regler, måste man ha den instängd hemma så ska det var i en "box" som då har normal takhöjd och är minst 2 kvadratmeter. Man får självklart ha en bur hemma som hunden får vara i men man får aldrig stänga den. En regler jag tycker är både bra och dålig mest bra för man kan ju stänga in hunden i ett annat rum om man nu får besök som man inte vill hunden ska träffa.
 
Man får ha bur i samman med transport som i ex en bil. Du får även ha bilen lös i ett kombiutrymet men inte i en sudan då du inte kan ha koll på hunde. En tik som har mindre en 2 veckor till förlossningen får inte transporteras längre en 5 mil vilket jag tycker en jävligt dum regel, för har du en tik som trivs bäst hos sin  ägare och denna måste åka iväg och tiken trivs bra i bilen det är väl klart att denna då ska kunna följa med matte 20mil om det nu är nödvändigt?
 
Man får även ha en hund i bur på tävling och träning, då både på tävlings plats och vid boendet både före och efter tävlingen. Man måste dock ha minst två sidor täckta så att hunden slipper bli stressad.  Och så måste den rastas såklart.
 
De tog upp mera men detta tyckte iallafall var det som var viktigast.