Skrållans första nyår..

Imorgon är det dags för Skrållans första nyår, och då smälls det raketer i mägnder, många är så oroliga för deras hundar då de är skotträdda, jag har aldrig ägt en skotträdd hund och mitt mål är att denna inte heler ska bli det.
 
Jag lever efter den filosofin att de flesta hundar är skotträdda för att deras ägare har förstorat upp det hela mycket mer en vad det är. Hade deras ägare hanterat det på rätta sätt så hade hunden inte varit skott rädd. Självklart finns det hundar som är skotträdda även om ägarana har agerat rätt. Oavsett så lider jag med alla hundar som är skotträdda och deras ägare för det är inget kul.
 
Vad tänker jag då göra imorgon för att förhindra att hon blir skotträdd? Jo jag själv ska första och främst bete mig som vanligt oaavsett vad hunden gör, ryker hon till och jag ser att hon tycker det är läskigt så är det inte så att jag springer fram och börja klappa och gosa med henne för då bestärker jag endast hennes betende.
 
Jag går då helre ut så hon får se var ljudet kommer ifrån och kanske jobba lite med henne ute så hon får något att göra men framför allt låta henne se vad det är som låter.
 
När 12 slaget kommer så får hon följa med ut igen och se sig omkring, bättre att se vad som smäller och förstår en att bara höra att det smäller och inte förstå varför...
 
 
Hoppas alla får ett GOTT NYTT ÅR både två-  och fyrbenta :)